Блог

MONROE – 100години доказано качество

Лидер в технологиите за първоначално вграждане

MONROE – Лидер в технологиите за първоначално вграждане, отбелязва своята 100-годишнина

Честването на годишнината ще продължи цяла година, за да открои успешните брандове и да подкрепи клиентите с иновативни продукти „Водени от иновация и качество от 1916г.”

   Monroe, MI, USA, 15.01.2016 Monroe®  Suspension, един от най-уважаваните брандове в автомобилната и търговската индустрии, отбелязва своята 100-годишнина през 2016 с разнообразен график от програми, промоции и други специални дейности, насочени към подпомагане на хилядите части и доставчици, и милионите потребители по целия свят, които се доверяват на продуктите MONROE. Амортисьорите MONROE, както и останалите продукти, са произведени от TENNECO.

Компанията е основана през 1916 в Монро, Мичиган от механика и предприемач Август Ф. Майер, в крайна сметка се превръща в марката Monroe. Майер първоначално произвежда помпи за гуми за собствениците на първите автомобили, а скоро има и свой партньор, местен дилър на Dodge – Чарлз С. Макинтайър, чиито познания за отрасъла помагат за успешното развитие на компанията. От 1926 Майер и Макинтайър насочват своето внимание към по-големи възможности, а именно да увеличат комфорта и контрола по време на управление на автомобила. По-късно същата година те представят първата линия Monroe “Shock Eliminator,” която скоро заменя универсалните пружини на много превозни средства. Девет десетилетия и милиони клиенти по-късно, марката Monroe се превръща в световно признат стандарт на иновации и високи постижения в категорията продукти за окачване и управление.

Monroe Auto Equipment(оборудване за автомобили) се развива в Европа през 1964 г.; Япония, Австралия и Мексико през 1972 година; Южна Америка през 1974 г.; и Канада през 1975 година. Когато Tenneco закупува компанията през 1977 г., се наблюдава развитието на няколко по-нови продукта Monroe за леки и товарни автомобили, автобуси и други приложения.
През 1982г. компанията въвежда услугата за смяна на първите газови амортисьори в автомобилната индустрия, Monroe Gas-Matic™; през 1999г. – Monroe Reflex® амортисьори с подпора; през 2003г. – Monroe Quick-Strut® пълен комплект амортисьори с подпора и пружина; през 2001г. –  Monroe OESpectrum® предни и задни амортисьори с подпора.

В допълнение към силното си присъствие на световния пазар за резервни части, Tenneco е един от най-големите производители в света на оригинално оборудване и на системи за окачване и компоненти на окачването.
Революционните Monroe интелигентни технологии за електронно окачване на Tenneco, предлагат на автомобилните производители широк спектър от възможности за системи за настройка на окачването с много специфични изисквания и осигуряват по-високо ниво на сигурност и комфорт за водачите на автомобили. Отвъд модерните технологии и най-добрата класа продукти с висока производителност, основен елемент на трайния успех на марката Monroe е уникално силната връзка с професионалистите, които уточняват, продават и инсталират продуктите.

Със слогана „Водени от иновации и качество от 1916 г.,“ празникът по случай 100 годишнината на марката, ще се фокусира върху бъдещето на марката Monroe. Според Maurits Binnendijk -Старши директор продажби EMEA aftermarket заTenneco. „Това е част от нашата корпоративна култура винаги да се търси следващата възможност за повишаване на стабилността и функционирането на превозните средства. Ето заради това нашите основатели помогнаха за създаването на категория за контрол на управлението в началото на 1900г. и ще бъде от ключово значение за нашия следващ век, увенчан с успех.“
От 1916г. отправна точка на марката MONROE са качеството и иновациите. 100години след създаването си компанията се фокусира върху бъдещето си развитие, така както го е правила и до сега.

Празнувайте с MONROE  www.monroe100.com
Свалете си и се състезавайте с играта за най-бързо сменяне на амортисьори Car Mechanic Simulator MONROE GAME, активна през App Store, Google Play и Windows Store.
   M516-play-with-monroe_02  AppStore  button_windows_store google-play


Tenneco е глобална производствена компания с годишен приход 8.4млрд. щатски долара и приблизително 29 000 служители по целия свят. Централата на корпорацията се намира в Лейк Форест, Илинойс. Tenneco е един от най-големите световни разработчици, производители и търговци на екологично чисти продукти, и на системи за оригинално вграждане в автомобилната индустрия, както и за независимия вторичен пазар на резервни части. Водещите марки на Tenneco са Monroe®, Walker®, XNOx™ и Clevite® Elastomer.
www.tenneco.com


 

Back to top